Sinustako lippukunnan taloudenhoitaja?

Lippukuntamme etsii uutta taloudenhoitajaa! Taloudenhoitaja vastaa yhdistyksen maksuliikenteestä ja kirjanpidosta sekä hoitaa omaisuuteen liittyviä asioita. Kaipaatko itsellesi pientä lisäpuuhaa, jossa pääsee pyörittelemään euroja? Mikäli olet järjestelmällinen, sinulla on jonkinlainen haisu kirjanpidosta ja verkkopankkihommat hallussa, on tämä pesti sinun!

Taloudenhoitajan pestiin kuuluu lippukunnan kirjanpidolliset toimet; mm. laskujen ja tilitysten maksaminen, maksuliikenteen ja rahatilanteen seuraaminen sekä tilinpäätöksen tekeminen. Lisäksi pestiin kuuluu hallituksen tuki ja entisen taloudenhoitajan tarjoama perehdytys! Lippukunnalla on tili OP:ssa, jonka lisäksi käytämme johtajiston tilityksiin Holvia. Kuitit ja muut tositteet säilytetään pääosin sähköisenä. Meillä talouden suunnittelu tehdään yhdessä hallituksessa, eli budjetti, tilikartta ja avustushakemukset sekä toimintasuunnitelma ja -kertomus tehdään porukalla.

Taloudenhoitajan pesti ei ole sinänsä sidottu aikaan eikä paikkaan – tilityksiä voi maksella esimerkiksi pari-kolme kertaa kuukaudessa ja samalla tarkistaa tilin rahaliikenteen. Joskus joku lasku tai muu asia saattaa tarvita ripeääkin reagointia, ja suurin ponnistus on tietenkin alkuvuoden tilinpäätös. Taloudenhoitaja voi kuulua lippukunnan hallitukseen, tai olla kuulumatta – hallituspesti on kuitenkin todettu hyväksi yhteydenpidon ja kaikenlaisen setvimisten kannalta. Hallitus kokoustaa noin 5 kertaa vuodessa, ja osallistua voi läsnä tai etänä. Lisäksi hallitus viestii aktiivisesti oman Whatsapp-ryhmän kautta. Toki saat halutessasi osallistua myös siihen varsinaiseen partiotoimintaan, se on jopa suotavaa! 

Lisätietoa lippukunnan taloudesta löytyy täältä: https://www.partio.fi/lippukunnille/lippukunnan-johtaminen/lippukunnan-talous/

Lippukunnan sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 22.11.2020, jolloin valitaan myös taloudenhoitaja vuodelle 2021.

Kysy lisää laittamalla viestiä Facebookissa tai suvi.immonen(a)outlook.com!