Lippukunta

Lippukunta

Hakunilan alueella jo pitkään toimineet Tuikku-Tytöt ry ja Kehäpartio ry yhdistyivät kesällä 2017, ja uuden yhteislippukunnan nimeksi valittiin Sotungin Tuliketut. Yhdistymisen taustalla oli pitkään jatkunut, lähes saumaton yhteistyö ja halu saada enemmän lapsia ja nuoria mukaan partioon.

Sotungin Tulikettujen lyhenne on SoTu. Lippukunnalla ei ole vielä huutoa.

Sotungin Tulikettujen lippu

Lippukunnan lippu on naulattu ja otettu käyttöön 21.5.2019. Lipussa on eteenpäin katsova kettu; se on utelias, reipas, tarkka, aktiivinen – valmis pinkaisemaan kohti seikkailuja. Kettua ympäröi köysi, joka on sidottu merimiessolmulla. Sama köysi on Partioliikkeen Maailmanjärjestön eli WOSMin logossa. WOSMin logossa köysi symboloi maailmanlaajuisen partioliikkeen yhteyttä. Merimiessolmun on kerrottu kuvaavan partioliikkeen yhtenäisyyden lujuutta, sillä solmu pitää, vaikka kuinka lujaa vetäisi. Meidän lipussamme köysi ja merimiessolmu symboloi lisäksi kahden lippukunnan, Tuikku-Tyttöjen ja Kehäpartion, yhdistymistä ja yhteistä lippukuntaa. Lipun kuvan on piirtänyt lippukuntalaisemme Elisa Roinisto.

Lippukunnan huivi on oranssi valkoisella vinokaitaleella ja valkoisella kanttinauhalla. Huivimerkissä on punainen tulikettu valkoisella pohjalla. Lippukuntahupparissa on sama logo kuin lipussa. Uusi lippukuntalainen saa huivin ja huivimerkin lippukunnalta ensimmäisellä retkellään tai ensimmäisellä kevät- tai joulunuotiolla. Hupparitilauksia tehdään kootusti kerran vuodessa, hinta on n. 36€/kpl.

Sotungin Tulikettujen huivi
Tulikettu-huppari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toiminta-alue ja kokoontumistilat

Toiminta-alueemme kattaa Hakunilan, Nissaksen, Vaaralan, Sotungin, Itä-Hakkilan ja Kuninkaanmäen. Toiminnassamme on mukana n. 130 eri ikäistä jäsentä. Lippukunnan viikkotoimintaa järjestetään neljässä osoitteessa:
Hakunilan kirkolla kololla, Skomarsin torpalla, Nissaksen asukaspuisto Neliapilassa sekä Hakunilan Päivätoimintakeskuksessa.

Taustayhteisönämme, tilantarjoajanamme ja tukijanamme toimii Hakunilan seurakunta. Lippukunta on kuitenkin aatteellisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Yhteistyön kautta lippukunta osallistuu ajoittain, yleensä itsenäisyyspäivänä, jumalanpalvelukseen. Tilaisuuksista voi jäädä pois, mikäli itse niin haluaa.

Yhteystiedot lippukuntaan löytyy täältä.

 

Tapahtumat

Lippukunta järjestää keväisin koko lippukunnan yhteisen retken ja osallistuu huhtikuussa partioviikon tapahtumiin. Kevätkausi päättyy partiolaisten ja perheiden yhteiselle Kevätnuotiolle. Kesällä osallistumme vuorovuosin alueyhdistyksen, piirin tai Suomen Partiolaisten järjestämälle kesäleirille. Noin joka 4. vuosi järjestämme kesäleirin itse. Syyskaudella järjestetään ikäkausien omat retket. Loka-marraskuussa myymme varainhankintakampanjana adventtikalentereita. Itsenäisyyspäivänä pidetään myyjäiset. Syyskausi päättyy yhteiselle Joulunuotiolle. Näiden lippukunnan toteuttamien tapahtumien lisäksi ryhmät osallistuvat partiotaitokisoihin ja ikäkausitapahtumiin ryhmän oman toimintasuunnitelman mukaisesti. Tapahtumakalenteri löytyy täältä.

Useisiin tapahtumiin ilmoittaudutaan netissä Kuksan kautta. Kuksa-linkki jaetaan tapahtuman infon yhteydessä. Alaikäisen partiolaisen ilmoittautumisen tekee aina huoltaja omilla partio-ID-tunnuksillaan. Maksulliset tapahtumat maksetaan lippukunnan tilille eräpäivään mennessä.

Tietoa partion maksuista ja stipendeistä löytyy täältä.

 

Lippukunnan johtaminen

Lippukunnan toiminnasta vastaavat lippukunnanjohtaja ja hallitus. Viikottaista toimintaa vetävät ryhmien johtajat. Joka toinen kuukausi kokoontuu Johtajaneuvosto ja joka toinen ikäkausineuvostot. Johtajaneuvostoon kuuluvat kaikki lippukunnan johtajat, ikäkausineuvostoihin ryhmänjohtajat. Hallitus kokoontuu noin 6 kertaa vuodessa. Lippukunnalla on vuosittain kaksi sääntömääräistä kokousta. Toiminta ja tapahtumat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä nuorten kesken, aikuisten ollessa mukana tukemassa.

 

Turvallisemman tilan periaatteet

Sotungin Tuliketuilla on Turvallisemman tilan periaatteet. Lähtökohtana on, että kaikki Sotungin Tulikettujen toiminnassa mukana olevat sitoutuvat partion arvoihin. Yhdenvertainen ja tasa-arvoinen kohtelu sekä oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ovat Tulikettujen toimintaan osallistuvien perusoikeuksia. Lippukunnassamme on nollatoleranssi kaikkeen kiusaamiseen, häirintään ja epäasialliseen kohteluun. Turvallisemman tilan periaatteita täydentävät ryhmien omat pelisäännöt sekä johtajiston menettelytapaohjeet.

Turvallinen toiminta tehdään yhdessä. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella meistä (lapsilla, nuorilla ja aikuisilla) on sekä oikeus että velvollisuus puuttua huomaamaansa tai kokemaansa periaatteiden vastaiseen toimintaan.

Periaatteet:

  • Lippukunnassamme ei ole tilaa väkivallalle eikä suvaitsemattomuudelle
  • Olemme avoimia ja kuuntelevia
  • Arvostamme moninaisuuttamme ja annamme muille tilaa ilmaista itseään
  • Emme kiusaa ketään
  • Kunnoitamme toisten henkilökohtaista tilaa ja rajoja, niin fyysisiä kuin muunlaisiakin
  • Välitämme ja pidämme huolta. Itsestämme, muista ja ympäristöstä
  • Myötävaikutamme ja levitämme positiivista ilmapiiriä
  • Olemme luottamuksen arvoisia

 

Partiorekisteri Kuksa

Kaikki lippukunnan jäsenet ovat Suomen Partiolaisten ylläpitämässä jäsenrekisteri Kuksassa. Alaikäisillä on Kuksassa myös huoltajan tiedot. Partiolainen voi kirjautua Kuksaan omalla partio-ID:llään, ja huoltaja omalla Partio-ID:llään. Kuksan kautta hallitaan omia yhteystietoja sekä ilmoittaudutaan tapahtumiin. Kuksasta voi ladata ja tulostaa jäsenkortin, partio-CV:n ja tarvittaessa jäsenmaksulaskun. Siksi Kuksa-tunnukset kannattaa laittaa hyvään talteen! Myös partiosta eroamisen voi ilmoittaa Kuksan kautta tai suoraan jäsenrekisterinhoitajalle.

Huoltajan Kuksa-ohjeet huoltajalle löydät täältä: Kuksa-Huoltajalle. Mikäli ohjeista ei ole apua ongelmaasi, eli tarvitset esimerkiksi huoltajanumeron, voit olla yhteydessä jäsenrekisterihoitajaamme. Yhteystiedot löydät täältä.