Lippukunta

Lippukunta

Hakunilan alueella jo pitkään toimineet Tuikku-Tytöt ry ja Kehäpartio ry yhdistyivät kesällä 2017, ja uuden yhteislippukunnan nimeksi valittiin Sotungin Tuliketut. Yhdistymisen taustalla oli pitkään jatkunut, lähes saumaton yhteistyö ja halu saada enemmän lapsia ja nuoria mukaan partioon.

Sotungin Tulikettujen lippu

Sotungin Tulikettujen lyhenne on SoTu.

Lippukunnalla ei ole vielä huutoa.

Lippukunnan lippu on naulattu ja otettu käyttöön 21.5.2019. Lipussa on eteenpäin katsova kettu; se on utelias, reipas, tarkka, aktiivinen – valmis pinkaisemaan kohti seikkailuja. Kettua ympäröi köysi, joka on sidottu merimiessolmulla. Sama köysi on Partioliikkeen Maailmanjärjestön eli WOSMin logossa. WOSMin logossa köysi symboloi maailmanlaajuisen partioliikkeen yhteyttä. Merimiessolmun on kerrottu kuvaavan partioliikkeen yhtenäisyyden lujuutta, sillä solmu pitää, vaikka kuinka lujaa vetäisi. Meidän lipussamme köysi ja merimiessolmu symboloi lisäksi kahden lippukunnan, Tuikku-Tyttöjen ja Kehäpartion, yhdistymistä ja yhteistä lippukuntaa. Lipun kuvan on piirtänyt lippukuntalaisemme Elisa Roinisto.

 

Toiminta-alue ja kokoontumistilat

Toiminta-alueemme kattaa Hakunilan, Nissaksen, Vaaralan, Sotungin, Itä-Hakkilan ja Kuninkaanmäen. Toiminnassamme on mukana n. 130 eri ikäistä jäsentä. Lippukunnan viikkotoimintaa järjestetään kahdessa osoitteessa:
Hakunilan kirkolla kololla, Skomarsin torpalla sekä Nissaksen asukaspuisto Neliapilassa.

Taustayhteisönämme, tilantarjoajanamme ja tukijanamme toimii Hakunilan seurakunta. Lippukunta on kuitenkin aatteellisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Yhteistyön kautta lippukunta osallistuu ajoittain, ainakin itsenäisyyspäivänä, jumalanpalvelukseen. Tilaisuuksista voi jäädä pois, mikäli itse niin haluaa.

Yhteystiedot lippukuntaan löytyy täältä.

 

Tapahtumat

Lippukunta järjestää keväisin koko lippukunnan yhteisen retken ja osallistuu huhtikuussa partioviikon tapahtumiin. Kevätkausi päättyy partiolaisten ja perheiden yhteiselle Kevätnuotiolle. Kesällä osallistumme vuorovuosin alueyhdistyksen, piirin tai Suomen Partiolaisten järjestämälle kesäleirille. Noin joka 4. vuosi järjestämme kesäleirin itse. Syyskaudella järjestetään ikäkausien omat retket. Loka-marraskuussa myymme varainhankintakampanjana adventtikalentereita. Itsenäisyyspäivänä pidetään myyjäiset. Syyskausi päättyy yhteiselle Joulunuotiolle. Näiden lippukunnan toteuttamien tapahtumien lisäksi ryhmät osallistuvat partiotaitokisoihin ja ikäkausitapahtumiin ryhmän oman toimintasuunnitelman mukaisesti. Tapahtumakalenteri löytyy täältä.

Useisiin tapahtumiin ilmoittaudutaan netissä Kuksan kautta. Kuksa-linkki jaetaan tapahtuman infon yhteydessä. Alaikäisen partiolaisen ilmoittautumisen tekee aina huoltaja omilla partio-ID-tunnuksillaan. Maksulliset tapahtumat maksetaan lippukunnan tilille eräpäivään mennessä.

Tietoa partion maksuista ja stipendeistä löytyy täältä.

 

Lippukunnan johtaminen

Lippukunnan toiminnasta vastaavat lippukunnanjohtaja ja hallitus. Viikottaista toimintaa vetävät ryhmien johtajat. Joka toinen kuukausi kokoontuu Johtajaneuvosto ja joka toinen ikäkausineuvostot. Johtajaneuvostoon kuuluvat kaikki lippukunnan johtajat, ikäkausineuvostoihin ryhmänjohtajat. Hallitus kokoontuu noin 6 kertaa vuodessa. Lippukunnalla on vuosittain kaksi sääntömääräistä kokousta. Toiminta ja tapahtumat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä nuorten kesken, aikuisten ollessa mukana tukemassa.

 

Partiorekisteri Kuksa

Kaikki lippukunnan jäsenet ovat Suomen Partiolaisten ylläpitämässä jäsenrekisteri Kuksassa. Alaikäisillä on Kuksassa myös huoltajan tiedot. Partiolainen voi kirjautua Kuksaan omalla partio-ID:llään, ja huoltaja omalla Partio-ID:llään. Kuksan kautta hallitaan omia yhteystietoja sekä ilmoittaudutaan tapahtumiin. Kuksasta voi ladata ja tulostaa jäsenkortin, partio-CV:n ja tarvittaessa jäsenmaksulaskun. Siksi Kuksa-tunnukset kannattaa laittaa hyvään talteen! Myös partiosta eroamisen voi ilmoittaa Kukaan kautta tai suoraan jäsenrekisterinhoitajalle.

Huoltajan Kuksa-ohjeet huoltajalle löydät täältä: Kuksa-Huoltajalle. Mikäli ohjeista ei ole apua ongelmaasi, eli tarvitset esimerkiksi huoltajanumeron, voit olla yhteydessä jäsenrekisterihoitajaamme Sannaan (sanna.rajanen(a)gmail.com)!