Maksut ja stipendit

Partio on edullinen harrastus!

Partion maksut koostuvat kerran vuodessa maksettavasta jäsenmaksusta sekä tapahtuma- ja kurssimaksuista sen mukaan, mihin ja millaisiin tapahtumiin tai koulutuksiin jäsen osallistuu. Jotta kenenkään partioharrastus ei olisi kiinni rahasta, voi jäsenmaksusta hakea vapautusta. Lisäksi lippukunta myöntää stipendejä tapahtuma-, leiri- ja retkimaksuihin sekä varustehankintoihin taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Alla maksuasioita pähkinänkuoressa!

Jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla vuosittaisen jäsenmaksun saat osallistua lippukunnan, piirin ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen, ja saat jäsenetuja. Jäsenmaksun suuruus on n. 60€, jonka lisäksi lippukunta kerää 20€ jäsenmaksun. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden. Vain jäsenmaksun maksaneella on voimassa partiovakuutus!

Kaikilla lapsilla on oltava mahdollisuus harrastaa partiota. Niinpä voit tarpeen tullen hakea vapautusta jäsenmaksun maksamisesta. Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Vapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Huomaathan, että vapautus tulee kuitenkin anoa ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautusta haetaan suoraan piiristä, katso ohjeet täältä.

Osallistumismaksut tapahtumiin

Jäsenmaksun lisäksi kustannuksia syntyy retkistä, leireistä ja tapahtumista. Tapahtumakohtaiset maksut vaihtelevat noin 10–25 euron välillä. Kesäleirit maksavat erilaisista tuista riippuen noin 40-80 euroa, suurleirit 90–200 euroa.

Lippukunnan ja piirin järjestämiin tapahtumiin osallistutaan ilmoittautumalla jokaiseen tapahtumaan erikseen Kuksalinkin kautta sekä maksamalla tapahtuman osallistumismaksu lippukunnan tilille. Toimintavuoteen kuuluu tyypillisesti vähintään 2 retkeä, kisoja, vaelluksia, kesäleiri ja muuta toimintaa.

Tapahtumakohtaiset, yksilökohtaiset osallistumismaksut:

Yhden yön retki 10 €
Kahden yön retki 20 €
Muut erikseen ilmoitetusti
Pt-kisat, ikäkausitapahtumat ym. ryhmäkohtaiset tapahtumamaksut maksaa lippukunta

Osallistumisen peruutus

Retki- tai leiriosallistumisen peruutus: maksua ei peritä, mikäli peruutus tulee hyvissä ajoin ennen tapahtumaa, toisin sanoen ennen ilmoittautumisajan loppumista. Liian myöhään tehdyssä peruutuksessa osallistumismaksu tulee maksaa, paitsi jos peruutus johtuu sairastumisesta josta on esittää lääkärintodistus.

Yli 15-vuotiaiden kurssi- ja koulutusmaksut

Pääkaupunkiseudun partiolaiset ja Partiokannus järjestää partiotoimintaa tukevaa koulutusta kaikille yli 15-vuotiaille partiolaisille.

Lippukuntamme tukee jäsenten kouluttautumista seuraavasti:
1) Kaikki pestin edellyttämät kurssit maksetaan kokonaan (esim. ea ja ikäkausijohtajan kurssi)
2) Pestiin kuuluvan kurssin lisäksi lippukunta maksaa puolet yhdestä muusta kurssista per toimintakausi
3) Jos toimintakauden aikana käy vain muulla kuin pestin edellyttämällä kurssilla, lippukunta maksaa yhden muun kurssin per toimintakausi
4) Lippukunta maksaa kaikki ilta/yhden päivän koulutukset

Kurssin peruutus: Kurssimaksua ei laskuteta, jos peruutus tehdään neljä (4) viikkoa ennen kurssin alkamista. Alle neljä (4) viikkoa ennen kurssia tehdyt peruutukset laskutetaan kurssilaiselta, ellei hän löydä ja ilmoita itselleen sijaista kurssille. Kurssimaksu laskutetaan kokonaan kurssilaiselta, jos ilmoittautumista ei peruta lainkaan. Ilmaisten koulutusten kohdalla laskutetaan 20 € maksu, mikäli kurssia ei peruuteta lainkaan. Kurssilainen maksaa peruuttamattomat kurssit itse huolimatta siitä, onko kurssi lippukunnan tarjoama vai ei. Mikäli peruutus johtuu sairaustapauksesta voit hakea lääkärintodistuksella kurssimaksun partiovakuutuksesta.

Lisää tietoa kursseista ja vastauksia kysymyksiin saat pestijohtajalta.

Tukea partion harrastamiseen

Kaikilla lapsilla ja nuorilla on oltava mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksuvapautus sekä stipendit voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautusta haetaan suoraan piiristä, stipendejä lippukunnalta tai muilta sen osoittamilta tahoilta. Ota rohkeasti yhteyttä lippukuntaan, kun maksut tai varustehankinnat hankaloittavat perheenne taloustilannetta olennaisesti!

Lisätietoja lippukunnanjohtajalta.