Tarpojat – ikäkausiesittely

Tarpojat (12-15 v.) on ihania! Ne osaa, ne tietää, ne tarpoo elämässä eteenpäin ihan hurjaa vauhtia!

Kaikki tarpojat koolla Makumatka maailman ympäri -retkellä!

Lippukunnassamme on tällä hetkellä peräti 4 tarpojavartiota: Virtahepopringlesit,OPHP, Vesihiihtäjät ja Triplajuustot (kaksi viimeisintä siirtyvät keväällä samoajiksi!). Vartioilla on omat johtajat, mutta myös tarpojat itse ovat osavastuussa ohjelman suunnittelusta ja iltojen toteuttamisesta.

Tarpojien partio-ohjelma koostuu neljästä tarposta: leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Leiritarpon ytimessä ovat metsäretkillä ja -leireillä tarvittavat partiotaidot. Luovuustarpon tavoitteena on, että tarpoja osaa käyttää luovaa ajattelua ja ongelmanratkaisutaitojaan. Tarpoja tutustuu uusiin kädentaitoihin ja saa esiintymisvarmuutta. Selviytymistarpossa vartio suunnitelee ja toteutettaa vaelluksen. Yhteiskuntatarpon jälkeen tarpoja ymmärtää erilaisia kulttuureja osana yhteiskuntaa sekä toimii luonnon kanssa yhteisymmärryksessä. Tarpojaohjelmaan kuuluu myös KITTejä, eli Koko Ikäkauden TarpojaTapaamisia, joissa nimensä mukaisesti lippukunnan koko tarpojaosasto tapaa toisensa ja puuhailee yhdessä.

Tarpojien partioasuun kuuluu koko kattaus huivista ja vyöstä partiopaitaan ja tummaan alaosaan.