Terveiset Lapinvaellukselta

Sotungin Tulikettujen tarpojat ja sitä vanhemmat lähtivät 17.-25.6.2023 Lappiin vaeltamaan. 22-henkinen vaellusporukka kulki Hetta-Pallaksen vaellusreitin käsivarren kainalossa. Vaellukselle valmistauduttiin Teams-teemailloissa sekä yhden yön harjoitusvaelluksella toukokuussa Sipoonkorvessa. Vaelluksen kuluja varten lippukunta sai avustuksia Vantaan kaupungilta ja Hakunilan Lionseilta.

Matka alkoi yöjunalla Tikkurilasta Rovaniemelle, ja siitä bussissa helteiseen Hettaan. Ylitimme Ounasjoen venekyydillä ja vietimme ensimmäisen maastoyön Pyhäkerolla. Ensimmäinen kokonainen vaelluspäivä ylitettiin Pyhäkeron huippu 25 asteen kuumuudessa, illaksi päästiin Sioskuruun puron varteen viilentymään. Kolmantena päivänä matka jatkui Hannukuruun, jossa pidimme taukopäivän ja pääsimme saunaan. Torstaina vaellus jatkui Nammalakuruun, ja perjantaina saavuimme Taivaskeron huiputuksen kautta Pallakselle. Viimeinen ilta ja yö vietettiin Pallas-hotellissa syöden ja saunoen. Kotiin palattiin bussilla ja yöjunalla. Matkaa kokonaisuutena kertyi noin 55 kilometriä. 

Vaellus oli rankka mutta antoisa, partiossa pääsee todellakin ylittämään itsensä! Maisemat olivat huikeita, samoin seura – oman porukan lisäksi pari vahvistusta muista lippukunnista ja tuntureilla vaeltelevista poroista 🙂 Minne lähdettäisiin seuraavaksi?