Lipun naulaus 21.5.2019

Tuikku-Tytöt ja Kehäpartio yhdistyi yhdeksi lippukunnaksi, Sotungin Tuliketuiksi, kesällä 2017. Ensin suunniteltiin huivimerkki, josta jatkojalostimme uuden lipun. Uusi lippumme naulattiin ja otettiin käyttöön Kevätnuotiolla 21.5.2019. 

Lipussa on eteenpäin katsova kettu; se on utelias, reipas, tarkka, aktiivinen – valmis pinkaisemaan kohti seikkailuja. Ketun häntä on tismalleen sama, kuin huivimerkissä. 

Kettua ympäröi köysi, joka on sidottu merimiessolmulla. Sama köysi on Partioliikkeen Maailmanjärjestön eli WOSMin logossa. Tässä WOSMin logossa köysi symboloi maailmanlaajuisen partioliikkeen yhteyttä. Merimiessolmun on kerrottu kuvaavan partioliikkeen yhtenäisyyden lujuutta, sillä solmu pitää, vaikka kuinka lujaa vetäisi. Meidän lipussa köysi ja merimiessolmu symboloi lisäksi kahden lippukunnan, Tuikku-Tyttöjen ja Kehäpartion, yhdistymistä ja yhteistä lippukuntaa.

Lipun kuvan on piirtänyt lippukuntalaisemme Elisa Roinisto. Lippu on teetetty Applikointistudiolla.

Jokaisesta ryhmästä valittiin yksi naulaaja, ja loput naulat iskivät lippukunnan pitkän linjan aktiivijohtajat. Lippukunnanjohtaja Essi naulasi toiseksi viimeisen naulan, ja viimeisen naulan lyö lipun piirtäjä Elisa vähän myöhemmin. Naulaajat kirjoittivat nimensä lippukirjaan, joka kehystetään kolon seinälle.

Kiitos lipun suunnittelussa puurtaneille, naulaajille sekä kaikille Kevätnuotiolla olleille hienosta tilaisuudesta!

Samalla kiitos koko tästä partiokeväästä lippukuntalaisille ja kotiväille – iloisin mielin kohti kesää Kesäkettuineen ja muine partioleirineen!

Alla olevat kuvat on ottanut Elina Hiltunen.