Miltä koulussa näyttää yöllä?

Hiutaleiden Yökoulu 10.-11.3.2018

Kokoonnuimme lauantaiaamuna kello 10 Itä-Hakkilan koululle. Aluksi koulussa opiskelevat sudenpennut esittelivät muille paikkoja. Kun koulu oli kierretty, laitoimme makuupussimme ja -alustamme valmiiksi iltaa varten.

Seuraavaksi menimme tekemään lounasta. Sudenpentujen suunnitteleman ruokalistan mukaan ruokana oli perunoita, kalapuikkoja ja salaattia. Ruoan jälkeen tiskasimme astiat ja siivosimme keittiön.

Lounaan jälkeen vuorossa oli suuri aarteenetsintä. Ensimmäisenä tehtävänä oli ratkaista luokkahuoneeseen kätketyt vihjeet ja selvittää koodi lukitun laatikon avaamiseen. Kun laatikko oli auki, seurasimme sen antamaa vihjettä koulun pihalle. Kiersimme koulun ympäristössä etsimässä vihjeitä, kunnes löysimme kartat, jotka johdattivat meidät aarteen luokse.

Koodin ratkaisemista

 

Kun aarre oli löydetty (ja syöty), siirryimme valmistamaan päivällistä, joka oli spagettia ja jauhelihakastiketta. Ruoan jälkeen kiireesti siivosimme ja leivoimme sämpylöitä, sillä kello 18 koululle saapuivat vanhemmat ja sisarukset. Esittelimme vanhemmille petipaikkamme ja leikimme yhdessä viikonlopun hittileikkiä mafiosoa. Sitten näimme Saran, Pinjan ja Alman näytelmän cheerleadereista ja vihaisesta lampaasta. Seuraavaksi leikimme kaikki yhdessä jokamiehenpiiloa, minkä jälkeen söimme leipomiamme herkullisia sämpylöitä.

Kun vanhemmat olivat lähteneet kotiin, menimme käymään kaupassa ostamassa aamupalaa ja suklaata. Kaupassa käynnin jälkeen etsimme karttojen avulla kouluun piilotettuja karkkikätköjä. Sitten sammutimme kaikki valot ja leikimme pimeää jokamiehenpiiloa. Loppuillan leikimme salissa ja juoksimme käytävillä. Hampaiden pesun jälkeen menimme makuupusseihimme nukkumaan.

Aamulla ollaan virkeitä

Rauhallisen yön jälkeen heräsimme sunnuntaiaamuna kello 8. Suoritimme aamutoimet ja söimme aamupalaa, joka oli jogurttia, mysliä ja sämpylöitä. Aamupalan jälkeen pakkasimme tavaramme ja siivosimme ruokalan ja luokat. Loppuajan käytimme leikkimiseen, kunnes kello 11 vanhemmat tulivat hakemaan meitä kotiin.

Mukana oli 8 innokasta Hiutaletta sekä johtajina Riikka ja Essi.

Kirjoittanut Hiutaleet