Seikkailijat – ikäkausiesittely

Seikkailijat (10-12 v.) ovat aktiivisia, nokkelia ja reippaita tyyppejä, joilta luonnistuu jo melko hyvällä menestyksellä trangian käyttö, kartan lukeminen ja makuupussissa nukkuminen. Seikkailijoiden ryhmää kutsutaan joukkueeksi, ja ryhmänjohtajaa sammoksi. Lippukunnassamme on tällä hetkellä kaksi joukkuetta: ekan vuoden Aavikkoketut ja tokan vuoden Pinkit Hattaramammutit.

Seikkailija pääsee partiossa ns. tositoimiin! Seikkailijoiden partio-ohjelma koostuu neljästä ilmansuunnasta, joissa painotetaan retkeily- ja eräilytaitoja. Pohjoisessa harjoitellaan luonnossa liikkujan taitoja, ja etelässä opitaan retkeilyn ja eräilyn perustaitoja. Lännessä sukelletaan suunnistuksen saloihin, ja idässä suunnitellaan ja toteutetaan kevyt vaellus. Kaikkiin ilmansuuntiin kuuluu pari retkeä ja partiotaitokisaan osallistuminen. Ilmansuuntien lisäksi seikkailijat tekevät eri teemaisia taitomerkkejä. Esimerkkeinä mainittakoon kaikkien rakastamat leipurimerkki ja esiintyjämerkki!

Seikkailijan partioasuun kuuluu partiohuivin lisäksi virallinen partiopaita ja partiovyö sekä siisti, tumma alaosa. Merkit ommellaan itse oikeaan hihaan.

Aavikkoketut yöretkellä Sotungin laavulla!